Spot Bitcoin ETF’leri Tarihi Çıkışlar Yaşıyor: 1,2 Milyar Dolar Kaçtı

Küresel piyasalardaki gerilim bitcoin ETF’lerinde çıkışları tetikledi. 8 günde 1,2 milyar dolarlık çıkış yaşanırken, bitcoin fiyatı 54 bin 870 dolar seviyesinde.

Küresel ekonomik belirsizlikler, kripto para piyasalarını da olumsuz etkiliyor. Spot bitcoin ETF’lerinden yıl başından bu yana en uzun süreli çıkış serileri kaydediliyor. Bloomberg verilerine göre, 6 Eylül’e kadar olan 8 günde yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde çıkış gerçekleşti.

Riskli Varlıklardan Kaçış Sürüyor

ABD’de riskli varlıklardaki geri çekilme, bitcoin ETF’lerinde de net çıkışlara neden oldu. Bu çıkışlar, ABD’deki istihdam verilerinin karışık gelmesi ve Çin’deki deflasyonist baskıların oluşturduğu belirsizlikle tetiklendi. Kripto para piyasası, hisse senedi hareketlerine daha yakından bağlı hale gelmiş durumda.

Bitcoin Fiyatı ve Piyasa Beklentileri

Eylül ayının başında bitcoin, %1 artışla 54 bin 870 dolar seviyesinde işlem görürken, Mart ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 11 spot bitcoin ETF başvurusunu onaylamasıyla bitcoin, 73 bin 798 dolarla rekor seviyeye ulaşmıştı. Orbit Markets kurucu ortağı Caroline Mauron, ABD enflasyon verisine kadar bitcoin’in 53-57 bin dolar bandında dalgalanacağını öngörüyor. Bu veri, ABD Merkez Bankası‘nın faiz indirimleri hızını belirlemek açısından kritik olacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: