Cheeseburger 100 Yaşında: Lezzetin Kökeni ve Tarihçesi

Cheeseburgerin 100. yılı! İlk kez 1924'te Lionel Sternberger tarafından keşfedilen peynirli hamburger, zamanla ABD ve dünya mutfağının vazgeçilmezi haline geldi.

Amerikan mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan cheeseburger, bundan tam 100 yıl önce ilk kez California, Pasadena’da doğdu. Genel kanıya göre, bu lezzet 16 yaşındaki Lionel Sternberger tarafından keşfedildi. Babasının işlettiği The Rite Spot adlı restoranda çalışan Lionel, fazla pişirdiği bir hamburger köftesinin üzerine durumu telafi etmek için peynir ekledi ve bu doğaçlama hareketle cheeseburgerin temellerini attı.

İlk olarak ‘Aristokrat Burger’ adı verilen bu yenilik, müşteriler tarafından çok sevildi. Bazı tarihçiler, cheeseburgerin mucidi olarak Lionel Sternberger’i gösterirken, bazıları bir müşterinin isteği üzerine peyniri hamburgerde kullanmış olabileceğini öne sürüyor.

Lionel Sternberger, 56 yaşında hayatını kaybettiğinde, Time Dergisi onun için yayımladığı makalede “cheeseburgerin mucidi” ifadesini kullanarak bu lezzetle olan bağlantısını doğruladı. Cheeseburger, ilk yıllarında yadırgansa da, 1930’lu yıllardan itibaren önce ABD’de sonra tüm dünyada hızla popülerleşti.

Bugün cheeseburger, sadece Amerika’nın değil, tüm dünyanın en sevilen lezzetlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: